• Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване

Екипът по проекта отново се събра на работен научноизследователски семинар през юи 2022 г., за да рефлектира върху направеното през първия етап на проекта и да постави изследователски перспективи занапред. Семинарът се проведе в град Хисаря, където се обсъдиха научните разработки, изследователските въпроси и хипотези на изследователите в екипа.

   В периода 22-26 юли 2020 г. екипът ни посети гр. Ивайловград и 8 села в района. В продължение на 5 дена дискутирахме изследователски терени и въпроси на всеки член от екипа и успяхме да посетим селата  Камилски дол, Покрован, Хухла, Свирачи, Мандрица, Долно Луково, Славеево и Ламбух.

 

В Ивайловград се срещнахме с кмета на града - Диана Овчарова и зам. кмета Светла Моллова, които ни въведоха каква е ситуацията в общината. Успяхме да се потопим в занаятчийското майсторство на местна таханджийница - там майсторите наследници отделиха време да ни разкажат за технологията по отглеждане на местен сорт сусам и произвеждането на сусамов тахан като семеен бизнес.

Научноизследователски семинар по проекта „Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване“ се проведе на живо през Януари 2022 г. в град Хисаря. Започна с организационна среща за изясняване и планиране на работата ни през следващите дни.

Срещата беше свързана с представяне на частични резултати от теренни проучвания на екипа и интерпретативни надграждания. Следващата ни стъпка ще е насочена към представяне в по-широк академичен формат на нашите наблюдения,

Осмият работен семинар по проект „Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване“ се проведе през юни 2021 г. в Пампорово.

В рамките на организационния панел екипа от РП 5 представи извършената работа до момента по изграждането на уеб страница, Фейсбук страница и Инстаграм профил на проекта.